Профилактика                                                                                                                                                                    Имплантология                                                                                                                                                                    НОВО:Invisalign


Какво е Invisalign?

Лечение, което позволява на лекарите да изправят зъби с помощта на серия прозрачни, почти невидими, лесно подвижни шини, наречени алайнери.

Как работи Invisalign?

Специален софтуер създава графично представяне на лечебния план и начина, по който зъбите на пациента ще се преместват /почти като анимационен филм/ по виртуален 3D модел на устата и дигитални фотографски снимки. Лекарят получава и одобрява 3D филма. От тези снимки и отпечатъци се изработват индивидуално за всеки пациент уникална серия от прозрачни, пластмасови алайнери, които съответстват на отделните етапи в 3D филма. Пациентът носи всеки етап от алайнери в продължение на 2 седмици, след което преминава към следващата серия шини.

Това нов начин за изправяне на зъбите ли е?

От много години лекарите са използвали лесно отстраними апарати, но само за много ограничени случаи на лечение. С прилагането на 3D компютърните технологии вече има възможност за масови персонализации. Invisalign може да се използва за лечение на почти всеки, който иска да изправи зъбите си.

Какви са основните ползи от Invisalign?

• Почти невидими, може да работи без никой да разбере
• Подвижни – можете да ядете и пиете каквото си искате
• Осигурява добра хигиена на устата – позволява използването на конци и четки за зъби за поддържане на здрави венци
• Удобни – няма телове, метални скоби или други метални елементи, пръстени, корони, които да причиняват неудобство и износване на зъбите и челюстната става

Кой може да се възползва от Invisalign?

Всеки, който иска да използва системата за лечение и изправяне на зъбите, но само с помощта на обучени за работа с нея зъболекари.

Колко дълго трае лечението?

Подобно на традиционните брекет системи продължителността на лечението зависи от сложността на случая, но още с изготвянето на 3D филма е известен броя на необходимите алайнери, а от там и броят на седмиците които ще продължи лечението.

<< Въпроси и отговори

 
Благодарим Ви за желанието да се запознаете с Нас и Ви очакваме на нашия адрес:

гр. Пловдив, ул. “Белград” N 14 ; тел. 0886 93 55 23
office@sanodent-bg.com

Д-р Яневи със своя екип.

Web Design D&N Soft www.dnsoft.igpd.net