Профилактика                                                                                                                                                                    Имплантология                                                                                                                                                                    НОВО:Invisalign


За колко време се извършва избелването на зъбите в домашна обстановка?

Избелването продължава от 14 до 20 дни в зависимост от първоначалният цвят и цвета, който желаем да постигнем.

Постигнатото избелване трайно ли е? За колко време зъбите потъмняват отново?

В първите 2-3 седмици зъбите леко потъмняват, цветът се стабилизира. В следващите 3-5 години не се наблюдава потъмняване. Голямо значение върху цвета оказва общото здравословно състояние на организма - при болест зъбите потъмняват. След оздравявяне връщат светлия цвят. Желателно е да се прави поддържане на цвета като на 2-3 месеца пациента спи 2-3 нощи с гел в шините или ползува писалка за избелване.

Вредно ли е избелването на зъбите, уврежда ли се емайла?

По време на избелването, при някои пациенти се появява чувствителност в зъбите, която е бързопреходна и отшумява при спиране процеса на избелване. В нашата практика избелваме зъби повече от 7 години и нямаме случай на увреждане на зъбите. В световен мащаб избелване се прави повече от 30 години и също няма официално описани случаи на увреждане. Категоричният ни отговор е - зъбите не се увреждат!

На колко време трябва да се прави почистване и полиране на зъбите?

Принципният отговор е два пъти в годината. Разбира се има много изключения, в зависимост от всеки отделен индивид, начин на хранене, състав на слюнката и други фактори.

Често ми кървят венците , нормално ли е?

Има ли такъв проблем има и болест. Причините могат да бъдат различни, вътрешни, външни, ятрогенни фактори. Задължително трябва да се посети стоматолог.

<< Въпроси и отговори

 
Благодарим Ви за желанието да се запознаете с Нас и Ви очакваме на нашия адрес:

гр. Пловдив, ул. “Белград” N 14 ; тел. 0886 93 55 23
office@sanodent-bg.com

Д-р Яневи със своя екип.

Web Design D&N Soft www.dnsoft.igpd.net